Ízes falatok

Új ízek, hagyományos ételek gyors elkészítése, ételek a mikróból, hús nélküli ételek, olcsó ételek, vendégvárók, gyorsan elkészíthető parádés ebédek, vacsorák. Receptek, receptek, receptek...

Sacher torta

Hozzávalók a tortához:

20 dkg vaj

20 dkg étcsoki

8 tojás sárgája,és fehérje

2x 15 dkg kristály cukor

20 dkg liszt

Bevonó:

15dkg étcsoki

Töltelék:

1 üveg házi  baracklekvár

A vajat a 15 dkg cukorral habosra keverjük,majd a tojássárgáját apránként hozzáadjuk ha egynemű akkor a felolvasztott csokit adjuk hozzá,de csak akkor ha kihűlt.

Másik edényben felverjük a tojás fehérjét a 15 dkg cukorral, ha kész akkor beleforgatjuk a habot a csokis részre, majd apránként a lisztet is belekeverjük.

Kivajazott lisztezett 23X23-as formába öntjük, 160° 50 percig sütjük ,de ellenőrizzük tűvel.

Ha kihült akkor kettévágjuk,és jól megkenjük baracklekvárral,majd a tetejét is és az oldalát is bevonjuk a lekvárral.

Egy éjszaka pihentetjük,és másnap bevonjuk az étcsokival.

 

 

Eszterházy torta

Hozávalók:

7 tojás fehérje

20 dkg cukor,1 vanilíás cukor

10 dkg liszt

15 dkg dió

Töltelék hozzávalói:

7 tojássárgája

4,5 dcl tej,

1 vanílíás puding

20 dkg cukor,2 vaníliás cukor,pici rum

15 dkg dió

30 dkg vaj

 

A tojásfehérjét felverjük a cukorral,vanilíás cukorral, majd amikor kemény a hab akkor belekeverjük a lisztet,és a diót(ezt a két hozzávalót egybe keverem)

20-22 cm korongokat vágok sütőpapírból,és ebből a masszából 5 lapot sütök, 200°-on, kb 10 perc,ellenőrzés tűvel.

A krém elkészítése

A tejben beletesszük a cukor felét,a másik felével kikeverjük a tojássárgáját,a puding port és 2  kanál lisztet,ha forr a tej akkor belcsorgatom ezt a keveréket és keményre főzöm, ha kihűlt akkor teszem hozzá a diót,és a vajat majd habosra kavarjuk.Ezzel megtöltjük a lapokat és az oldalát is bevonjuk.

A tetejére én krémet teszek.

Epres piskóta rolád

Hozzávalók:

30 dkg eper

2 evőkanál eper likőr

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg vaj

15 dkg cukor

fél liter tej

1 csomag eper ízű puding por

7 tojásból sütött piskóta tekercs

Elkészítése:

Pudingport megfőzni a leírás szerint. Míg hűl,  cukrot a vajjal keverd habosra.

Tisztítsd meg az epret, a hideg pudingot keverd össze habos, cukros vajjal, majd likőrrel ízesítsd. Egyenletesen simítsd a krém kétharmadát a piskótára és csavar fel.

Krémmel vond be körös körül, tedd a hűtőbe.

Szeleteld fel, díszítsd eperszemekkel, majd eper szörpöt csöpögtess a tetejére

 

Gyümölcs torta

8 tojásból piskótát sütünk

A krém hozzávalói:

0.5 kg málna vagy eper

1 epres pudingpor

5 evő kanál liszt

0,5  l . tej+ 3 dl a habporhoz

25 dkg kristálycukor

2 csomag zselépor (piros)

2 csomag habpor

25 dkg margarin

 

A tejben megfőzzük a pudingport,lisztet,cukrot kemény krémet kapunk,félre tesszük hűlni.

Ha kihűlt a krém akkor belekeverjük a margarint és habosra keverjük,ezt a krémet rákenjük a piskóta tetejére, majd a málnát szépen sorba rakjuk a krém tetején,felolvasztjuk a zseléport és rácsorgatjuk a tetejére, ezután felverjük a habport és a tetejére tesszük. Nagyon finom és könnyű. Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

Margaréta  torta

Azért kapta ezt a nevet mert amikor kész akkor úgy néz ki mint a margaréta.

8 tojásból piskótát sütünk a szokásos módon  tekercsnek amint kisült feltekerjük. Félre tesszük és addig   elkészítjük a krémet.

 

Krém hozzávalói:

1 l tej

5 db tojássárgája

10 e.k. liszt

4 vaníliás cukor

15 dkg darált dió

1 margarin

30 dkg kristály cukor

Tetejére:

2 csomag habpor

3 dl  tej, a szokásos módón készítjük el.

A tejet és a cukrot feltesszük főni, közben a tojássárgáját a lisztet,vaníliás cukrot csomómentesre keverjük 1dcl  tejjel, amit a literből veszünk el.

Amint forr a tej ezt a masszát beleöntjük,és sűrű krémet főzünk belőle vigyázni kell ahogy sűrűsödik nehogy oda égjen.

Ketté választjuk a krémet az egyik lesz a vaníliás krém , a másik felébe beletesszük a darált diót.

Amint kihűlnek a krémek habosra keverjük a fél-fél margarinnal.

Utána a tekercset megtöltjük a diós krémmel, majd felszeleteljük , a szeleteket egy kerek tálcára rétegezzük,(margaréta formára) amint megvan az első réteg  lekenjük a vaníliás krémmel,utána addig folytatjuk míg van hozzávalónk.

Majd ezt az egészet bevonjuk tejszínhabbal, hűtőbe 8 órát pihentetjük,majd szeljük mint a tortát. Nagyon finom, és a szeletelésnél keresztben látszik a töltelék. Jó étvágyat !

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 44
Heti: 145
Havi: 450
Össz.: 44 077

Látogatottság növelés
Oldal: Torták
Ízes falatok - © 2008 - 2024 - izesfalatok.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »