Kacsa sütőben sütve
1 egész kacsa kövér 3-5 kg
A leves hozzávallói :
kacsa aprólék
2 szál gyökér,2szál sárgarépa szemes bors
2 kanál só
1 fej vörös hagyma,zeller gumó,zöld paprika, petrezselyemzöld, egy negyed karaláb, egy kis krumpli, a levesnek valót feltesszük hideg vízbe főni,amikor forr akkor lehabozzuk,és belerakjuk a zölldségeket, sózzuk,és készre főzzük ha kész a levesünk akkor leszűrjük,és házi cérna metélttel tálaljuk.
A sütni valókat beírdalom ,de csak a bőrét , sózom majd a bőrével lefelé teszem a tepsibe alufóliával letakarom 200° kb 1,5 órát sütöm majd megfordítom a bőrével felfelé és így sütöm még egy órát 220 ° ,a maradék félórában leveszem a fóliát és pirosra sütöm. A májat külön sütöm meg 10 perc alatt lassú tüzön, hogy átsüljön.