Áfonyás csokis keksz
150 dkg finomliszt
90 dkg cukor
120 ml zsíros tej
120 dkg friss áfonya
½ bögre tört fehér csokoládé
1 és fél teáskanál sütőpor
50 dkg kockára vágott vaj, margarin, valamennyi kell a tepsi kikenéséhez
1 teáskanál őrölt fahéj
Készítés:
Sütőt 190 C fokra elő melegítsük, nagy tepsit vékonyan vajazzuk. Lisztet, sütőport és fahéjat egy edénybe szitáljuk, kézzel morzsoljuk hozzá a margarint, vajat, míg az egész durva morzsa kupac lesz, keverjük hozzá a cukrot. Adjuk hozzá tejet, áfonyát, csoki törmeléket, keverjük össze-elég ragadós tésztát kapunk. Tepsire kanalazzunk 8 jól elkülönített kupacot a tésztából, 20 percig sütjük, szép barna színt kap, tapintásra rugalmas lesz. Torta rácson hagyjuk kihűlni.
Meggyes pite
Hozzávalók:
33 dkg liszt
15 dkg cukor a tésztához
4 tojás sárgája
fél csomag sütőpor
15 dkg zsiradék
2-3 kanál tej
1kg fejtett meggy
Máz a tetejére
4 tojásfehérjét 8 evőkanál cukorral felverünk habnak.
A hozzávalókat összegyúrjuk,majd ketté vesszük a tésztát. Kinyújtjuk a tészta felét, belefektetjük a kizsírozott tepsibe,majd morzsát szórunk a tésztára, és arra a meggyet megszórjuk kristály cukorral,majd a másik tésztát nyújtjuk el,és fektetjük a meggyre. 180 fokos sütőbe toljuk ha félig megsült akkor rátesszük a tojásfehérjét,amit időközben felvertünk habnak ,addig sütjük míg a teteje megbarnul,a hőfokot egy kicsit lejjebb vesszük. Nagyon finom nyári édesség.