Ricottafagylalt rummal
Hozzávalók
4 tojássárgája
300 gr ricotta
80 g cukor
5 e.k. rum
Egy másfél literes fém edényt kibélelünk alufóliával.
A tojássárgáját, és a cukrot habosra keverjük,óvatosan belekeverjük a ricottát és a rumot.
A keveréket a kibélelt edénybe öntjük, és 3 órát a hűtőben fagyasztjuk.
Amikor teljesen megfagyott az edényt forró vízbe mártjuk,hogy ki tudjuk fordítani. Egy tálba fordítjuk, és azonnal fogyasztjuk. Jó étvágyat !
Citromos fagylalt
Hozzávalók:
2 citrom
200g kristálycukor, mentalevelek
A citromot megmossuk,a citromhéjból egy vékony szeletet hasítunk, és felaprítjuk.
Kicsavarjuk a citromok levét. Egy lábasban felforralunk fél liter vizet a cukorral, és a citrom héjjal. Amikor elolvadt a cukor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a citromlevet. A keveréket kihűtjük majd 3 órára fagyasztóba tesszük,fél óránként megkeverjük,majd poharakba tálaljuk,mentalevéllel diszítjük.
Cappuccinofagylalt
Hozzávalók 4 személyre
4 dl zsíros tej 50g kristálycukor
1dl tejszín 5 tojássárgája
30 g tortatabevonó 2 e.k azonnal oldódó kávé
2 e.k vanília eszencia
Egy lábasban forrásig melegítjük a tejet. Elkeverjük a cukrot és a tejszínt, amikor feloldódott a cukor levesszük.
A tojássárgáját elkeverjük egy tálban,és hozzáadunk 2 e.k. meleg tejet. Folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a lábasban lévő meleg tejhez. belekeverjük a darabokra tört csokoládét, visszatesszük a tűzre és keverve főzzük lassú tűzőn . Mielőtt felforrna levesszük a tűzről. A keveréket szitán átszűrjük, a kávét 2 e.k tejben feloldjuk és hozzáadjuk a keverékhez,a vaníliát is hozzáadjuk. A tálat lefedve 2 órára mélyhűtőbe tesszük. Utána fagylaltgépe tesszük és az utasítást követve fagylaltot készítünk. Nagyon finom !!