MIKRÓBAN KÉSZÜLT ÉTELEK
Kalács mikroban
Hozzávalók:
30 dkg liszt,
egy kis zacskó sütőpor,
20 dkg cukor,
1 vaníliás cukor,
10 dkg margarin,
2 dl tejföl
0,5 kg gyümölcs (megy, sárgabarack, őszibarack, alma, körte vagy szilva).
Elkészítése
A gyümölcsöt kivéve a többi anyagot összedolgozzuk. A mikróba tehető (nem fém) kuglófformába, vagy hasonló, megfelelő edénybe tesszük a tésztát. A gyümölcsöt,megtisztítjuk, kimagozzuk és ha kell felaprózzuk, hogy megyszem nagyságó legyen.A gyümölcsöt a tésztára szórjuk és 18 percig sütjük a mikróban közepes erősségen, majd 15 percig még a mikróban hagyjuk.
*************************
Grízes sütemény
Hozzávalók:
1 olvasztott margarin (250 gram)
1 pohár (2 dl) gríz,
2 pohár liszt,
1 pohár cukor,
1 pohár tej,
1 tojás,
1/2 zacskó sütőpor,
1 zacskó. vaníliás cukor,
reszelt citrom- vagy narancshéj,
1 ek. mazsola.
1 zacskó pudding (csokoládés, mogyorós, vaniliás – ízlés szerint)
½ liter tej
Elkészítése
Keverjük össze a felolvasztott, de nem túl meleg margarint a tojással és a cukorral., majd keverjük hozzá a többi hozzávalót. Öntsük a masszát 1,5 literes, margarinnal vagy vajjal kikent formába, és 12 percig süssük a mikróban 500W-on, majd 5 percig pihentessük.
Ezután fél liter tejből készült pudinggal leöntjük kis idő múlva tálalhatjuk.
***************************
Joghurtos-mézes csirkemellfilé
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg csirkemellfilé vékonyra szeletelve,
só,
bors,
5 evőkanál méz,
2 dl joghurt,
kevés sáfrány (kihagyható)
Elkészítése
A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a mézzel. A csirkemellfiléket kevés olajjal kikent mikróhullámú edénybe tesszük, ráöntjük a fűszeres joghurtot, és 750 Watton 14 percig sütjük.