Hideg vízbe tesszük a feldarabolt tyúkot, ha felforr akkor le kell szedni a habot, és csak annyira szabad forrnia, hogy gyöngyözzön ekkor sózom, borsozom, és 1 óra után belerakom a zöldségeket. A tyúk életkorától függ hogy hány órát fő, de kb 3-4 óra kell hozzá.
Ha megfőtt akkor saját készítésű cérna metélttel főzöm be, amit én kézzel nyújtok, és vágok.
Zöldségleves
Hozzávalók:
20 dkg karfiol
15 dkg sárgarépa
15 dkg borsó
5 dkg gomba
5 dkg vöröshagyma
15 dkg petrezselyem gyökér
2 evőkanál olaj
4 dkg cérnametélt
konyhasó
½ csokor petrezselyemzöld
A zöldségeket vékony karikára a gombát vékony cikkekre daraboljuk,a karfiolt rózsáira szedjük. A hagymát apróra vágjuk átfuttatjuk az olajon, majd hozzá adjuk a többi zöldségeket ízesítjük sóval, felengedjük kellő mennyiségű vízzel,ha ressre puhul akkor belefőzzük a tésztát, tetejét megszórjuk petrezselyemzölddel.