KUKTÁBAN KÉSZÜLT ÉTELEK
Egyszerű bableves füstölt kolbásszal
Hozzávalók / 4 adag
Elkészítése:
A zöldségeket megpucoljuk, és kockára vágjuk, a babot megmossuk. A hozzávalókat a kuktába tesszük, lezárjuk és egy órán keresztül főzzük, hogy megpuhuljon a bab. Tállaláskor ízlés szerint egy teáskanál tejföllel ízesítjük.
******************************
Borscs vajdasági módra
Hozzávalók / 4 adag
Elkészítése:
A céklát és a sárgarépát lereszeljük, a káposztát legyaluljuk, vagy éles késsel finom szeletekre vágjuk, a krumplit közepes kockákra szeleteljük. A hagymát apró kockára vágjuk és a kuktában üvegesre pirítjuk. Ezután rátesszük a húst és elősütjük, amig minden oldalrol megfehéredig. annyi vízzel hogy éppen csak ellepje a húst még 20 percet pároljuk. Rátesszük a többi hozzávalót, ízesítjük. Lezárjuk a kuktát és 30 percet főzzük. Ízletes, olcsó és tápláló egytálétel.
****************************