Ízes falatok

Új ízek, hagyományos ételek gyors elkészítése, ételek a mikróból, hús nélküli ételek, olcsó ételek, vendégvárók, gyorsan elkészíthető parádés ebédek, vacsorák. Receptek, receptek, receptek...

OLCSÓ ÉTELEK

Magyaros palenta sült vislivel

Gyors és egyszerű étel.
Hozzávalók: személyenként fél marék palenta (kukorica dara instant), víz, só vagy ételízesítő, török paprika, személyenként két pár virsli.
A virslit (ha fagyasztott, megvárjuk, hogy kiengedjen) micro sütőben, vagy nagyon kevés olajjal kikent edényben forgatva megsütjük.
Edényben személyenként 2 -3 deci vizet felteszünk forrni, megsózzuk, beleszórjuk és elkeverjük benne a török paprikát. Amikor felfort, folytonos keverés mellett hozzáadjuk a palentát. (Vigyázat, sűrűsödik) és folytonos kevergetés mellett a csomagoláson meghatározott ideig (2-5 perc) főzzük. A sült virslivel tálaljuk.
 
*************************

Borscs vajdasági módra

Hozzávalók / 4 adag

  • 30 dkg kockára vágott hús
  • Egy kisebb fej káposzta (kb 1 kg)
  • 3 közepes db sárgarépa
  • 2 közepes db burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 közepes cékla
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítése:

A céklát és a sárgarépát lereszeljük, a káposztát legyaluljuk, vagy éles késsel finom szeletekre vágjuk, a krumplit közepes kockákra szeleteljük. A hagymát apró kockára vágjuk és a kuktában üvegesre pirítjuk. Ezután rátegezzük a húst és elősütjük, amig minden oldalról megfehéredig. annyi vízzel hogy éppen csak ellepje a húst még 20 percet pároljuk. Rátesszük a többi hozzávalót, ízesítjük. Lezárjuk a kuktát és 30 percet főzzük. Ízletes, olcsó és tápláló egytálétel.

**************************

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 5
Heti: 37
Havi: 472
Össz.: 41 090

Látogatottság növelés
Oldal: Olcsó ételek
Ízes falatok - © 2008 - 2024 - izesfalatok.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »