Bazsalikomos paradicsom leves
Hozzávalók:
8 db paradicsom, 1 zöldség leves kocka egy csészényi forró vízben feloldva
10 e.k sherry, 1 vöröshagyma,2 gerezd fokhagyma,2 e.k. olívaolaj, 1 e.k tejföl,kb 16 bazsalikom levél cayenne bors,só őrölt bors.
A megmosott paradicsomot forró vízbe mártjuk ,és meghámozzuk, negyedekre vágjuk. A paradicsomokat kimagozzuk, majd apró kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat 3 percig megfuttatjuk a hagymát, és a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, és a zöldséges alaplevet,sózzuk borsozzuk, és 2 csipetnyi cayenne borssal ízesítjük. 8 bazsalikom levelet félre teszünk a többit finomra aprítjuk, és hozzá adjuk a leveshez. Forrásig hevítjük ,és 20 percig főzzük. Kézi turmixal összetörjük majd átpasszírozzuk. A levest újra melegítjük, de nem forraljuk, belekeverjük a sherryt és a tejfölt. Ha túl sűrűnek találjuk a levét egy kis vízzel hígítjuk. Egy percig magasabb hőfokon gyöngyözni hagyjuk,4 tányérba tálaljuk bazsalikom levéllel díszítjük.
Kalória szegény ételek
Cukkini krém leves
Hozzávalók
2 cukkini, 2 kis fej hagyma, 1 burgonya, 3 gerezd fokhagyma,1 zölségleves kocka 1 liter forró vízben feloldva, egy csokor bazsalikom,3 e.k olaj, cayen bors,só és őrölt bors.
A cukkinit apró kockára vágjuk, a burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymát ,fokhagymát felaprítjuk , 4 bazsalikom levelet félre teszünk, a többit apróra vágjuk.
Az olajban a hagymát, és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a burgonya karikákat összekeverjük és 2 percig pároljuk,majd felöntjük a zöldséges lével ,és 20 percig főzzük.
A levest kézi turmixal összetörjük, majd átpasszírozzuk. Sózzuk, borsozzuk, 1 csipet caynne borssal ízesítjük , hozzáadjuk a cukkinit,és még 20-25 percig főzzük,hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, majd tálaljuk. Tálaláskor ép bazsalikom levéllel díszítjük.
Paradicsomsaláta füstölt lazaccal
Hozzávalók:
4 db érett paradicsom Kalória szegény ételek
4-6 szelet füstölt lazac
1 gerezd fokhagyma, 2 újhagyma,
4 e.k balzsamecet, 12 e.k olívaolaj, 20 bazsalikom levél,só,bors
A megmosott paradicsomot nyolc részre vágjuk. A lazacszeleteket a paradicsomgerezdek nagyságához illő darabokra vágjuk. Az újhagymát ,és a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.
A balzsamecet salátás tálba öntjük, és hozzáadjuk a fokhagymát,sózzuk borsozzuk,beleöntjük az olíva olajat, és eldolgozzuk.
A lazacszeletekkel megrakott paradicsomgerezdeket egy tálra rakjuk. A hagymával megszórjuk, és az ecettel meglocsoljuk.
Bazsalikolevelekkel diszítjük és tálalásig hűtőbe tesszük.