Ízes falatok

Új ízek, hagyományos ételek gyors elkészítése, ételek a mikróból, hús nélküli ételek, olcsó ételek, vendégvárók, gyorsan elkészíthető parádés ebédek, vacsorák. Receptek, receptek, receptek...

 

SALÁTÁK

 

 

 

Paradicsommal és olíva bogyóval penne saláta

 

4 személyre:

 

300 dkg penne tészta

 

1 kis fej lila hagyma

 

100 dkg fekete olíva bogyó

 

2 db paradicsom

 

1 evő kanál balzsam ecet

 

pár db petrezselyem

 

2 evő kanál olíva olaj

 

 

frissen őrölt bors

 

Elkészítés:

 

Fél evő kanál olíva olajjal felforralunk 1,5 liter vizet, teszünk bele penne tésztát. Tészta csomagolásán lévő utasításoknak megfelelően megfőzzük, lecsöpögtetjük, és kihűlni hagyjuk.

 

Forrásban lévő vízben a megmosott paradicsomokat bele mártjuk, meghámozzuk és negyedekre vágjuk. A kimagozott paradicsomot apró kockákra vágjuk, hagymát felaprítjuk.

 

Paradicsom kockákat, hagymát felaprítva és az olajbogyókat össze keverjük a megmaradt olíva olajjal, balzsam ecettel, és ráöntjük a penne tésztára. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel díszítjük, tálalásig hűtőbe tesszük.

 

Az elkészítés 15 perc.

 

Jó étvágyat.

 

 

 

 

 

Halsaláta tengeri halból 4 személyre

8 szelet kb. 40 dkg filézett kemény húsú tengeri hal

250 dkg saláta koktél

5 szelet kenyér

4 evőkanál olíva olaj

3 evőkanál balzsam ecet

olaj

kapri bogyós pástétom

Készítése:

Négy evőkanál olíva olajjal, 3 evőkanál balzsam ecettel, kevés sóval és borssal vinaigrette öntetet készítünk. Hideg vízzel lemossuk a halat, majd megszárítjuk. Hal szeleteket mély tányérra rakjuk és vinaigrette öntettel meglocsoljuk.

Megmosott salátát összetépjük, de ne legyenek túl kicsik. 4 tányéron szét- osszuk a leveleket.

Kenyér szeleteket megpirítjuk, négybe vágjuk, majd riglis, olaj és kapribogyós pástétommal megkenjük és a tányérokra tesszük.

Kivesszük a halat a pácból, páclevet nagy serpenyőbe öntjük, hal mindkét oldalát 2 percig pároljuk. Tányérokra két-két szeletet teszünk, azonnal fogyasztható.

Elkészítése 35 perc.

Jó étvágyat.

 

Zöldhagyma levél saláta

Hozzávalók (4 személyre)

8 zöldhagyma levele

100 gram majonéz

1 dl tejföl

Bors

 

Elkészítése

A zöldhagyma levelét levágjuk, megmossuk és 1-2 centis darabkákra szeleteljük. Összekeverjük a tejfölt a majonézzel, sóval és borssal ízesítjük, majd belekeverjük a züldhagyma felaprított levelét. Különösen a sült hósokhoz alkalmas vitamindús saláta.

*************************** 

Céklasaláta másképpen

Hozzávalók (4 személyre)

½ kg képoszta

2 nagyobb sárgarépa

1 nagyobb cékla

1 evőkanál ecet

1 evőkanál olaj

Csipetnyi cukor

Kevés víz

 

Elkészítése

A képosztát vékony szeletekre vágjuk, vagy legyaluljuk. A sárgarépát és a céklát megmossuk és lereszeljük. Egy megfelelően nagy edényben összekeverjük az olajat és az ecetet, ízlés szerint sózzuk, csipetnyi cukrot adunk hozzá. Ha túl erősnek találjuk az ízét, egy kis vízzel hígíthatjuk. Ezután beleforgatjuk a többi hozzávalót és tálalásig, legalább fél órára állni hagyjuk, miközben néhányszor megforgatjuk.

************************** 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 5
Heti: 36
Havi: 471
Össz.: 41 089

Látogatottság növelés
Oldal: Saláták
Ízes falatok - © 2008 - 2024 - izesfalatok.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »